Friday, December 21, 2012

:: Doa seorang Isteri ::



Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat

Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas

Kau berikanlah aku kekuatan mental

Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan

Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista

Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arsy (Al Marfu’atun ‘Ilmi)
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjukkan kearah rahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu

Ya Allah
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu

Ya Allah Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin Ya Rabbi Allamin..


p/s: Kata org kalau kita rindu seseorg tu..
kita kne doakan dia..huhu...
Buat suamiku : Syg rindu abg sgt2 tau!!
rinduu..rinduuu..rinduuuu...
esok genap 3 bulan aku bergelar isteri..
rasenya baru semalam dgr abah nikahkan aku..huhuhu..
begitu cepat masa berlalu..(:

Friday, November 23, 2012

::Safra da kawen!::


Selamat Pengantin Baru Safra dan suami...
lets join my club..ngeeee..
Tahniah !!!!
smoga jadi isteri mithali k..
smoga jodoh berpanjangan dan bahagia hingga Jannah..amin..:)




date mase tunang beza 1 mggu..
mase kawin beza 1 bulan..
nnt baby kita beza 1 jam je la..
eh..eh..hihihi..

tetibe teringat paklong safra ckp mase mjlisnye "eh liza..awk x bgtau sy pun awk ada boyfren.." 
hehehe..tetibe mood : rindu boyfren sy!!!rindu sgt ni..rase mau terbang!!!


Monday, October 22, 2012

:: Safra's Birthday ::





happy birthday safraaaaaa...
bz beno bakal pengantin ni ye...
susah online skrg...hihi...x pe2 i fhm u...
nk prepare mcm2..da lalui da..ngeeeee..
nway..smoga berbhagia hingga ke syurga safra..
aku doakan smoga mejlis ko nnt berjalan lancar..
insyaallah akan cuba cari mase tuk attend majlis ko..
hope hubby aku cuti ler time tu...weeeeeeeeeee
safraa...welcome to the club..hihihi..
da cukup preparation??blh tnye aku ni..
cewah mcm byk pengalaman kan...
nway..smoga friendship kita akan kekal smpi anak cucu..
hope x lost la even pasni masing2 bz ngan life baru as a wife..
at last kan??even perkenalan kita cukup perit pada awalnya..
at last..kita byk share happy story together..
indahnya kuasa n takdir tuhan menemukan kita...:)))
and safra..
HAPPY BRIDE TO BE!!!!
Counting weh...
dup dap dup dap...hihihi..


add on : rini genap sebulan jd isteri weeee..happy 1 month anibeseri dear hubby..hehe..nak jugekkk kan..peace!:)

Monday, October 8, 2012

:: Just Married ::



ALHAMDULILLAH...
ALHAMDULILLAH...
ALHAMDULILLAH...

22 SEPTEMBER 2012
11.44 A.M

Mood : mls nk update pnjg2..tggu mood dtg update lg yek..:)


Wednesday, September 19, 2012

:: Still the same ::


counting the day...
mak sllu ckp " pasni dah x da kawan da la mak " (sedih plak aku dgr..mak ni sllu wat drama tau )
adik2 ckp "pasni x da org da nk bwk dia g jejalan"
housemate -->" pasni nk shopping x da geng da..mu sibuk layan suami"

huhuhu...x da la sampai mcm tu skali kan..berkahwin hanya bertukar status..utk menghalalkan perhubungan yang direstuiNYA..aku x la rase smpai mereka2 kehilangan aku dlm kehidupan mereka..
still blh bt benda yg sama mcm sblum kawin..
cme yg berubah adalah setiap langkahku membawa nama baik dan maruah si suami..so byk benda yang kena jaga..

still boleh g shopping,boleh bwk adik g jalan2..bergosip ngan mak smpi pagi..kan..kan...hhehehe..

yg kne blajar berubah n betulkan dri..driku sndri..byk yg kne perbaiki..

tips pas kawin nie :
- jgn cepat merajuk..sian suami asyik kne beralah nk pujuk..
- kne blajar alert apa yg suami x ske..jgn buat apa yg dia x ske..sblum ni main tibai je..teruk betul aku ni..huaaahuaaa...
-pk jgk side suami..jgn ikut kehendak hati sndri je..sian suami kne penuhi smua yg aku nk..manja sgt..:p
-kne tanam minat tgk bola..sbb suami ske sgt tgk bola..ada ke mase cuti kawin dia ajak g stadium..uwaaaaaaa...mmg x da perasaan la aku kat stadium tu nnt..
-kne tahan telinga bila kne bebel ngan suami..jgn cepat sgt emo..huhu..bebelan suami itu nasihat..bebelan aku ni rungutan...huhu..
what ever is...he change me a lot..everything..and he's the one n the only one...

smoga dipermudahkan olehNYA..dan smoga "rumah" yang kami akan bina akan kukuh hingga ke akhirnya..amin....


impian di hati kecik : nk berusaha jadi isteri yang mithali dan solehah...cewahhh..hihi..amin...:)) doakan sy ye kwan2...:)


Tuesday, September 18, 2012

Monday, September 10, 2012

:: Accept & Confidence ::




“For everything you have missed,you have gained something else, 
and for everything you gain, you lose something else.”...

Friday, September 7, 2012

:: KeranaMU aku menyintainya ::


assalamualaikum..
segala persiapan almost 80%...
alhamdulillah Ya Tuhan..
kerana mempermudahkan segala yang telah kami rancangkan...
Alhamdulillah Ya Tuhan..
kerana memberi hambamu ini merasai erti kasih dan cinta yang tulus..
Alhamdulillah Ya Tuhan..
kerana mempertemukan aku dgn si pemilik tulang rusukku yang benar utk diriku..
Alhamdulillah Ya Tuhan...
kerana segala rezeki jua berkatMU yang Engkau titipkan dlm kasih syg kami...
sesungguhnya aku bersyukur dengan segala kurniaMU yang berikan...
Ya Rabbi..
ku mohon..ampunilah segala dosa2ku...peliharalah daku dari segala kemungkaranMU..
berikan aku berlindung dibawah lembayung kasih sayangMU..
peliharalah rasa kasih dan cinta ini sehingga malaikatMU menjemput kami..
sesungguhnya hanya padaMU aku mendamba segala perlindungan jua kekuatan untuk mengharungi segala dugaan di hari2 mendatang...
KeranaMU aku menyintainya..
dan keranaMU aku menjadi pendamping hidupnya sehingga ke akhir hayatku..
smoga dengan kepeliharaanMU ini menjadikan aku seorang isteri yang mentaati si suami jua menjadi isteri yang mithali dan yang terbaik untuknya...bimbinglah daku Ya Tuhan...amin...


***** Just 4 my future hubby *****


Tq for everything Dear..
I love u...
Counting days : 14days (",)

Thursday, August 9, 2012

:: Preparation ::


dlm kepala ni pnuh dgn itu dan ini...sarat sudah...huhuhu....

Listing To-do :

1) borang kawin .... dah bg kat en tunang..tggu dia interview ngan C.o then dia kasi balik antar kat pjbt agama...still in proses..hope x kne reject.
p/s:en tunang jwb interview leklok...jgn x tau ye..nk kawin pun kne interview ngan pegawai..:p..so pesanan tuk sapa2 yg nk kawin ngan tentera ke polis ke..kne bt permohonan awl2 ye..sbb depa2 ni byk sgt prosedur klu nk kwin...

2) Pakej pengatin ..... dah lama booking..tp baju x design ag..sempat ke???uwaaaaaaaa..:(

3) Kad kawin .... dah tempah, nex week boleh amik..yg fotostat dah tnye kak idah..kad lawo siap baru bg dia..da deal yg tu..mujur kakak comel bg murah skit..tq kakak..even plus dia bls msj sayu2an je td...hukhuk.nk bt camne kn..takdir x mendekatkan jodoh kak...

4) hadiah batal air smbahyang ... dah beli..ngeeee..cantik..x sabo nk pakai..hikhik..:)

5)hantaran...jumaat ni baru nk cari tempat...nk bt sndri dah x sempat...uwaaaaaaa lagi..:(

6) photografer ... dah ada..mujur yg ni flow dia sng...huhu

7) goddies .. part akunye..tuk kawan2 x beli ag...hukhuk...

8) baju tuk adik2 pon x beli lg...mujur pengapit dah dapat bajunya smlm...bg as her birthday present...:)

9)tempat honeymoon x book ag...

10) facial x book jgk lg..

11) hadiah abg syg pun x bli lg..

conclution dr topik ari ni :- Smua in progress...uwaaaaaaaaaa..sempat x ni..risau da...disebbkan ini je..mggu ni adalah di istiharkan mggu blur aku...bt keje smua blur je..srba x kena...sbb tu asyik kne brain wash je..hukhuk...uwaaaaaaaaaaaaaaa...

whatever is...gambate liza!! slow2...make all the things easy..insyaAllah..persediaan akan jadi lebih baik...Jangan mencari kesempurnaan tetapi jadikanlah apa yang kita ada itu kelihatan sempurna...


Saturday, July 28, 2012

:: Menaruh Harapan ::




Semoga segala doa dimakbulkan...
Amin..

Tuesday, July 17, 2012

:: Menanti Pelangi ::


hari silih berganti..
waktu terus berdetik...
bulan berganti bulan..
meninggalkan penantian yg tiada penghujung...

meskipun masa kian berlalu..
biar waktu menginjak hari ke hari..
hati masih menaruh harapan...
mencipta impian indah di titian..
melakar harap penuh kesabaran....

saat ini..sang hati...
redha dengan segala ketetapanNYA...
mencari semula titik permulaan..
meraih sabar dalam harapan..
mencari kekuatan dalam impian..

usaha..doa..tawakal...
jangan berputus asa..
kerana cinta masih memerlukan segenap 
kesungguhan jua kepercayaan itu..
pasti tiba masanya nanti..
InsyaAllah...ada jalannya...

disebalik mendung selepas hujan..
pasti ada pelangi indah dipandangan...


Monday, July 9, 2012

:: Fiance's Birthday ::

 Date    : 29 Jun 2012..
Place   : Santai Restaurant Tanjung Lumpur...
Time     : 8.30 pm...
Title      : Fiance Birthday Celebration...(",)


Selamat ulang tahun kelahiran teristimewa diucapkan kepada en tunang tercinta...
smoga tercapai sgala impianmu..
smoga dimurahkan rezeki..diberi kesihatan yang baik..
dan smoga dipanjangkan umur agar kita dpt mengharungi segala apa yg mendatang bersama2..
smoga rasa kasih n cinta yg dikurnai olehNYA tetap utuh di hati hingga ke akhir hayat...
trima kasih abg syg sbb jd yg terbaik utkku...
smoga tuhan sentiasa menyayangi jua memberkati kamu...

Permintaan di hari lahir :
nnt jadi imam sy ye...:)))

Dear mr Suhairi,
.....ILoveYouSoMuch.....


Sunday, June 24, 2012

:: Hanya Aku ::



Aku selalu bersabar menantikan dirimu
karena aku sayang padamu dengan kesungguhanku
Aku rela bersabar menantikan dirimu
Karena hanya dirimu sayang
Yang selalu kurindu

Walau kadang hati bertanya
Mungkinkah kau dan aku akan bersatu
Namun bunga cinta didada Telah bersemi dan tumbuh
Kasih jangan buat hatiku
Patah jadi dua

aku selalu bersabar aku rela bersabar
aku sabar menantikanmu Duhai kekasihku



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


mood mlm ni...click2 youtube..jmp lagu ni...bestjuge...layannnnn..huhuhu..


Detik ini menjeruk sejuta rasa..
mempermainkan perasaan menjadi satu...
rindu berterbangan mencari tuannya..
menjengah sang hati dalam rindu itu...


perasaan seakan mencengkam jiwa..
dalam mengerti erti sebenarnya rasa...
entah mengapa rasa itu terkadang 
menduga setiap sisi cinta pemiliknya...


bersabarlah duhai hati..
dalam mempertahankan rasa cinta kurniaan Ilahi..
Insyaallah impian kan jadi nyata..
seandai landasan sabar jd sandaran..
sekira iman jadi tuannya...


bertahanlah wahai sayang...

Friday, June 15, 2012

:: The celebration ::


:: 4 JUNE ::

Happy Birthday Liza...
taun ni celebrate ngan en tunang..
mekaseh my dear..
siap ada request lagu besday ag kat secret resepi kn..
thanx jugak pd smua yg wish besday saya..
tq to safra sbb wat post special tuk sy kt blognya..
x lupa pd anak2 mbc yg celebrate besday cikgu..
thanx all....



:: 5 JUNE ::

Happy aniversary to us..
da 1 tahun..weeeeeeee...
mcm x caya..cepat je masa berlalu..

+ Lagu dr En tunang di hari aniversary..Tq dear +


Doaku :

Smoga impian jd kenyataan..
Smoga diberi kekuatan hati dan iman tuk mengharungi sgala dugaan..
Smoga sntiasa dlm rahmat dan keberkatan Ilahi...
Tiada apa yang lebih diperlukan..
melainkan kebahagiaan yg berpnjangan hingga hujung nyawa..
dan diharapkan smoga hubungan ini sntiasa dalam redhaNYA..Amin...

* x sabar menanti hari bahagia bersama..lets counting the day*

Thursday, May 31, 2012

:: Kami & June ::

esok da masuk 1st June...byk perkara sweet yg pernah berlaku dlm bln june...n now ngah planning nk celebrate ulang tahun kelahiran aku di awl bln...n en tunang di akhir bln..or kemungkinn besar x dpt bersama2 di hari yg berkenaan dek kerana en tunang bz dgn kerja luarnya..hukhuk..but its ok...for this year..celebration tuh x menjadi keutamaan..cz ada "celebration" yg lg penting dr nih...weeeeee...waiting n counting for our big day!Insyaallah..:)


jum layan mata for this info..personaliti utk mereka2 yg lahir bulan June..jum tgk perangai aku n en tunang..:p




::::  JUN  :::


Ø Berfikiran jauh dan berwawasan (intelektual)

[ part ni kasi kat en tunang la..dia ag berfikiran jauh kot...kdg2 terlalu jauh..smpi x tercapai dek akal..nape dia pk sampi mcm tu skali..muahahahha..:p ]

Ø Mudah tertawan kerana sikap baik

[hahhaa...baik sgt ni susah jgk..susah org nk lepaskan..pepun..tq Allah sbb kurniakan kebaikan dlm diri sy..sbb tuh en tunang tertawan ngan sy..sbb sy baik kan..hihi..]

Ø Berperangai yang lemah lembut

[lemah lembut aset seorang wanita...erk???:p]

Ø Mudah berubah sikap, perangai, idea atau mood

[tang ni dua2 sama je..baru je syok2 borak..dan2 pastu hangin je..moody semcm..kalau x sy start dlu..dia akan moody dlu...tp klu sy merajuk..dia akan pujuk..even pujuk2 ni mmg susah tuk dia bt..sbb dia x pndai..tp kne pujuk jgk la kan..muahahahaha..:p]

Ø Idea yang terlalu banyak di dalam kepala

[kne jana idea la..tuk on planning kami..huhu]

Ø Bersikap sensitif

[Saya!!! beselah hati pmpuan sgt sensetif..kne la fhm kan..tp boleh jadi dia ag sensetif dr sy!:p ]

Ø Otaknya aktif (sentiasa berfikir)

[credit this to en tunang]

Ø Suka melakukan sesuatu dengan segera

[ni en tunang ni..x ske lmbt2..smua kne segera..huh]

Ø Bersikap suka menangguh-nangguh

[my bad behaviour:p]


Ø Bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik
[saya!!!nk yg terbaik kne la memilih yg terbaik..hope x slh pilih la..that my best!]

Ø Cepat marah tapi cepat sejuk

[sllu kne marah ngan en tunang...huhu..walau dia marah kejap je..cepat sjuk..tp merajuk sy yg lama..pdan muka dia kne pujuk kan..ehhehehe..sbb dia pujuk sweet..cyg kamu!!!jgn marah2 eh..]

Ø Suka bercakap dan berdebat

[si dia..kalau berdebat dia je la yg menang..:p]

Ø Suka buat lawak dan bergurau

[dia jgk...sbb wat sy ketawa...satu2 sikap dia bila ngan sy yg dia x penah sedar..]


Ø Otaknya cerdas dan berangan-angan
[syok gak kalau sllu berangan ni...dr angan2 la dtgnya impian dan harapan...]

Ø Mudah dan pandai berkawan

[sy!! sbb sy lebih ramai kawan dr en tunang..:p dia x pndai berkawan..pndai mgarah ke..opssss..sorry koprel :p]

Ø Orangnya sangat tertib

[kami!!! hehhe]

Ø Pandai mempamerkan sikap

[dlu x pndai..sejak2 kenal ngan en tunang..trus pndai..dia pun da tau sy ni mcm mana kan..]

Ø Mudah kecil hati

[sy jgk..dlu x pndai tarik2 muka..kecik2 ati...skrg da pndai..sian en tunang nk layan kerenah sy kn..huhu]

Ø Mudah kena selsema

[kerna antibodi sy sgt lemah..uwaaaaaaaaa...:( ]

Ø Suka berkemas

[kne berkemas la..bru nmpk cantik dan up kn confident level ]

Ø Cepat rasa bosan

[errrr...sy kot! huhu..tp bila lepak kat pndai tempat febret sy..en tunang cepat bosan..ske kecik mata la ape la...org bru nk amik feel pntai..eeeeeee:p]

Ø Bersikap terlalu memilih dan cerewet

[dia la nih..cerewet kalah sy...susah nk cari brg yg dia ske...kalau da ske tuh amik terus la..kalau hold..sure x nk da brg lain..huhu..]

Ø Kurang mempamerkan perasaan

[no one] 

Ø Lambat nak sembuh apabila hatinya terluka

[Saya!]

Ø Suka barangan berjenama

[Dia..ske sgt ngan adidas...sy x branded sgt..ada x pe..x da pun x pe..asal boleh pakai sudah...besederhana ikut kemampuan poket lor...:p]

Ø Kedegilan yang tidak terkawal

[of cos en tunang! dia sgt degil!!! kan???:p tp sllu penuhi apa yg sy nk..tq dear..i love u..]


Tamat..penat den menaip...en tunang da merajuk sbb x layan msj dia..seee???sensetif kan..muahahahhaa...daaaaaaaaa..:p

Friday, May 18, 2012

:: Life Learning ::



Kita pernah "DILUKAI"
dan mungkin pernah "MELUKAI"
tapi kerana itu kita BELAJAR
tentang bagaimana cara menghargai, menerima, berkorban dan memperhatikan.

Kita pernah "DIBOHONGI"
dan mungkin pernah "MEMBOHONGI",
tapi dari itu kita belajar tentang KEJUJURAN.

Andaikan kita tidak pernah melakukan kesalahan dalam hidup ini,
mungkin kita tidak pernah belajar erti MEMINTA MAAF dan MEMBERI MAAF.

Setiap waktu yang telah kita habiskan dalam hidup ini, tidak akan
terulang kembali.
Namun ada satu perkara yang masih kita lakukan,..
iaitu BELAJAR dari masa lalu untuk hari ESOK yang lebih baik.

Hidup adalah proses,
Hidup adalah belajar.
Tanpa ada batas umur,
Tanpa ada kata tua

JATUH, berdiri lagi
KALAH, mencuba lagi
GAGAL, bangkit lagi,
KECEWA, berusaha lagi.
Sehingga lah kita smpai ke penghujung nya...


Friday, May 4, 2012

:: Our Sweet Love Day ::


Sometime some picture show many meaning..
Every moment remains our sweet n lovely day...


thanx so much utk family n sedara mara..sgt menghargai jasa2 kalian...i love u all...

thanx to all my fren yang hadir..meriah sgt..terharu sbb dtg..tq  tq  tq...

22 APRIL 2012...the E -day...
Congrate to us..
1 step closer..
wait n count for our big day...
Semoga jodoh berpnjangan hingga ke syurga..Amin...

Monday, April 16, 2012

:: Lovely ::


Don't believe guy that tell you..He loves you..
Believe guy that show you..He loves you..:))...

Mood :

 + Happy +

+ Excited +

 + Rindu +

Alhamdulillah...

p/s: seksa benau menunggu 3 bln..huhu..tp ptg ni da bleh serbu tuitty fruity...yeayyyyyy!!!!!

Saturday, April 14, 2012

::Di saat aku menyintainya::


**************Just a Memory*****************




"Semoga engkau kan mengerti..
Tentang perasaan ini..
Maaf seolah terbuai..
Akan indahnya cinta..

Maaf sungguh ku tak bisa..
Untuk kembali padamu..
Maaf seolah terbuai...
akan indahnya cinta.."

takcare fren...
wish u will get the real hapiness in ur life..
n always remember...
"Learn to appreciate what you have,before time makes you appreciate what you HAD"...



mungkin ada kalanya..kita x tahu apa yang kita mahukan dlm hidup sehinggalah ia ditentukan oleh masa dan kenangan yg tercipta...terkadang kita tertanya2..apakah haluan hidup masa depan..di saat semua itu terbelenggu di akal fikiran..kita mesti akan terlintas.apa yg ada di hadapan kita.atau lebih tepat siapa yang ada disamping kita..mgkin kita byk merancang dan mengangankan perkara yg kita kehendaki...namun seadilnya DIA akan makbulkan apa yang kita perlukan...Lets begin ur life with a big smile n a big hope that u  will get what u need..not what u want...cz what u need will complete ur life..insyaAllah...tc.

Bila sesuatu pertemuan menentukan satu perpisahan..
Pengakhiran yang baik itu menjadi sandaran kehidupan yang baru...


Friday, April 6, 2012

:: Dikala bosan...:p ::


kebosanan mc 2 hari sejak smlm..
camne la my student jwb test 1 smlm..
adoi..aku plak mc...
Gud Luck to all....

menghitung hari..
detik demi detik...
cewah....hehhee..
safra...!!! are u ready???
its our time!!!
our sweet april will be coming soon..
ada nebes x??aku blum smpi ag kenebesan itu..kikiki..:p

sekian!
coretan masa bosan..
+ kebizian si dia saat2 akhir bertapa di sabah..
yeay..yeay..da nk pulang ke tanah air..hihi
mc pun bosan juge...
daaaaaadaaaaaaa....

Wednesday, April 4, 2012

:: Unhappy ::


assalam...
walaupun April da tiba..
dan next week org tersyg da pulg dr sabah..
rindu dia!
tp..
sy kusut..risau..sedih..x hepi..
sy risaukan mereka..
oh..sy x tau nk wat cam mana lg da...
bantulah kami Ya Tuhan..
hanya padaMU ku mohon...
buntu..serabut..huhu..
sabarlah hati..
dugaan.. silalah berlalu pergi..
kesian mereka...
sy nk mereka mcm dulu...
boleh x??huhu...:((

Monday, March 19, 2012

:: Menanti April ::


Rindu ini..
bawalah ia terbang..
terbang jauh pada si pemiliknya...
Sayang ini...
pautlah pada nan satu..
pada si dia yang menanti penuh setia..
Cinta ini...
tautkan la untuk yg hak..
meraih ia bersama keikhlasan...

oh rindunya hati..
pada sang pujaan hati yang satu..
waktu seakan lambat berputar..
menanti pulangnya camar cinta ke pangkuan..

Kesayangan saya!
di saat rindu kita bersatu..
kasih itu semakin dalam..
cinta menjadi satu..


Moga di akhir JARAK ini, KAU memberi kesudahan yang baik untuk aku dan dia..
 x sabar nk tggu bln depan...cepatla hbs ops..huhu..cepat la..cepat la masa berjalan..tik tok..tik tok...
♥ u dear...oh sy rindu nih!! 

Saturday, February 11, 2012

:: Congrate..Puan Suhaini ::


Congrate Pn Suhaini & Suami..:)


sorg lagi my Bff da selamat...congrate dear sue..:))
mase encik suaminya nk akad nikah..aku lak yg nebes semacam..
al maklumla...kawin baik aku nk kawin..hihi..
kwn since form 1..tempat ngadu masalah n nangis sesama..
x penah lost contact even blajar lain2 U..n mujur da keje dkat je nk jmp2..
(padahal jarang jugak nk jmpnye..kikiki)
nway..psnan tuk en muin..jaga kawan aku memolek k..
kalau dia majok n nangis sila pujuk okeh!..hahha..
n to puan suhaini..coolkan skit emo ko tuh..da jadi isteri org kn..
kate nk jd isteri mithali..aku doakan..weee...
moga2 cepat2 la aku dpt anak angkat yer...:))yey3..

p/s : da siap gmbr kawin ko, aku nk tgk..
plg keciwa sbb aku x dpt posing melaram sakan2 sbb bz menguruskan pengantin tersyg ni...
ish2 rugi2..hahhahaa..gmbr aku kat pelamin ko pun x smpat amik tau...:p
penat aku melaram cecomel..:p

sue..ada org kata muka kita seiras dlm gambr tuh..hihi..:p 
kwn aku kata ko akak aku..muahahahaha...
peace! aku adik..:p




Wednesday, January 25, 2012

:: Why Blog?!! ::


He  :  Wat ape tu syg??
Me :  blogwalking...hihi..
He  :  x update ke??
Me :  tggu idea dtg..hihi..
He  :  kenapa ske ngan blog ye??
Me :  Ntah la..mgkin leh luah mcm2 kot kat sni..:)
         kat fb x leh ckp mcm2..public sgt..x tau la nape...
         ske mengarang kot..membebel sorg2 pnjg2..:p
         bile sedih ke..sunyi ke..rnd ke...leh luah dlm puisi...
         mcm2 idea kuar...dlu ag la belambak2...
         skrg hati senang , kurg skit..da nk layan hp ag 24jam kn..hihi..
He  :  Leh jd penulis la nnt kan cyg..
Me :  saje ske2 je la..wat kenangan...huhu....

MY KEJORA adalah kenangan hidup!! 
dlu mase kecik2 tiap tahun ada diari..skrg zaman da canggih..kita taip je la..leh letak gmbr..leh upload video..mcm2 leh wat..dgn 1 klik leh publish kenangan manis..dgn 1 klik jgk blh delete kenangan pahit...kn best hidup semudah 1 klik! huhu..
whatever is.. i love blogging...:))))


Saturday, January 21, 2012

:: Cemburu tanda Sayang ::



"Sayangku..
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku...
Terukir di bintang..
Tak mungkin hilang..Cintaku padamu...."

Tuesday, January 17, 2012

:: Terukir di Bintang ::


 just 4 my special guess in heart!

Terukir Di Bintang – Yuna



Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu 
pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang 
tak mungkin hilang cintaku padamu




:- rindunyaaaa kamu..mr suhairi!!!